INCACAO - Pistáciové ořechové máslo

Pistáciové ořechové máslo obohacené o sušený MCT olej a kolagen

Ořechové máslo z pistáciových ořechů od značky Incacao je unikátní zejména díky tomu, že je obohaceno o sušený MCT kokosový olej a multikolagen mix (kolageny typu I, II, III, IV, V a X.).

Unikátní pistáciové máslo, obohacené o sušený MCT olej a kolagenovou směs 6 různých typů kolagenu. Nesmí chybět ve spíži žádného keto nebo low carb labužníka nebo milovníka ořechových másel.

Skladem
Značka: INCACAO
365 Kč
Kategorie: Superpotraviny

d konkurenčních ořechových másel se liší také tím, že je do něj přidané kakaové máslo, které mu dodává úžasně krémovou texturu - “cremeux”, které másla se 100% obsahem ořechů prostě nemají. Toto pistáciové máslo má vysokých 80% obsah pistácií. Další obsažené složky mu dodávají lehce hustší a pevnější strukturu, protože 100% pistáciové máslo je prakticky tekuté. Díky tomu jej snadno namažete na pečivo, zákusky, jsou skvělé jako různé dipy, můžete je používat na vaření i pečení.

Pistácie jsou jinak známé jako “zelené zlato”. Jejich chuť má zajímavé ovocné podtóny a svou smaragdově zelenou barvu propůjčují i ořechovému máslu. I pro svou barvu je tedy toto ořechové máslo mezi ostatními výjimečné. Z ořechového másla si můžete umíchat například dip na jarní závitky nebo si do něj namáčet kousky zeleniny. Je skvělé do ranních kaší, jogurtů nebo s domácí granolou. Výborně se hodí také jako náplń nebo na promazání různých dortů zákusků, na palačinky, jako náplň do makronek, pro výrobu pistáciové zmrzliny, na cupcaky apod. Nebo si na něm smlsněte jen tak na lžičce.

KLÍČOVÉ INGREDIENCE

PISTÁCIE: 100 g pistáciových oříšků obsahuje 71 mg cholinu. Cholin je rozhodující pro duševní poznání. Obsahuje také 23 mg gama-tokoferolu (skupina vit E). Pistácie jsou také dobrým zdrojem vitamínu B6, který je zásadní pro fungování buněk a nervový systém.

Ořechové máslo z pistáciových ořechů od značky Incacao je unikátní zejména díky tomu, že je obohaceno o sušený MCT kokosový olej a multikolagen mix (kolageny typu I, II, III, IV, V a X.).

Od konkurenčních ořechových másel se liší také tím, že je do něj přidané kakaové máslo, které mu dodává úžasně krémovou texturu - “cremeux”, které másla se 100% obsahem ořechů prostě nemají. Toto pistáciové máslo má vysokých 80% obsah pistácií. Další obsažené složky mu dodávají lehce hustší a pevnější strukturu, protože 100% pistáciové máslo je prakticky tekuté. Díky tomu jej snadno namažete na pečivo, zákusky, jsou skvělé jako různé dipy, můžete je používat na vaření i pečení.

Pistácie jsou jinak známé jako “zelené zlato”. Jejich chuť má zajímavé ovocné podtóny a svou smaragdově zelenou barvu propůjčují i ořechovému máslu. I pro svou barvu je tedy toto ořechové máslo mezi ostatními výjimečné. Z ořechového másla si můžete umíchat například dip na jarní závitky nebo si do něj namáčet kousky zeleniny. Je skvělé do ranních kaší, jogurtů nebo s domácí granolou. Výborně se hodí také jako náplń nebo na promazání různých dortů zákusků, na palačinky, jako náplň do makronek, pro výrobu pistáciové zmrzliny, na cupcaky apod. Nebo si na něm smlsněte jen tak na lžičce.

KLÍČOVÉ INGREDIENCE

PISTÁCIE: 100 g pistáciových oříšků obsahuje 71 mg cholinu. Cholin je rozhodující pro duševní poznání. Obsahuje také 23 mg gama-tokoferolu (skupina vit E). Pistácie jsou také dobrým zdrojem vitamínu B6, který je zásadní pro fungování buněk a nervový systém.

MCT PRÁŠEK (70 % C8/ 30 % C10) Z KOKOSU: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“. V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem. Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech. Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme. C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu. Tento typ MCT používá Incacao pouze do svých ořechových másel tak, aby obsah ořechů v produktů tvořil minimálně 80 %. S tekutým MCT by nebylo možné tohoto dosáhnout.

KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě. Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen. Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: